måndag 17 juni 2013

ÖVNING! KODITIONSTRÄNING

Jag ska börja sätta Pachur i konditionsträning.
Och har därmed hittat en väldigt bra övning. Jag har ridit den förr. Tränade mycket sånt här när jag gick i skolan! Mycket nyttigt! Dock mindes jag inte riktigt hur intervallerna skulle vara så jag googlade på det och fick upp det! Gör ni också detta! Ni kommer få tillbaka såååå mycket om ni har en häst med bra kondis! Dom orkar längre och blir inte trötta riktigt så snabbt.
De blir lättare att rida, lättare för hästen att arbeta.

OCH! när din häst har börjat ge resultat av konditionsträningen..( För det tar ju lite tid och behövs tränas mer än 2 eller 3 gånger)... Så kan man ställa upp enkla hinder 50 cm kanske?? :)
på varje långsida. så varje gång du kommer travandes eller galopperandes så kan du hoppa över dom. Då blir det kondisträning + lite lättare hoppning! Men de får ha gått några gånger först innan man provar det kanske?. kul övning i alla fall :)

Gör såhär!
Rid intervallen totalt fyra gånger i varje varv. Värm upp ordentligt först. I trav, rid lätt, och i galopp, stå upp i lätt sits. Glöm inte att lyssna på hästen medan du arbetar. Den ska bli lagom flåsig.
  
1. Intervall på ridbana Rid gärna på en stor ridbana eller i ett stort ridhus. Glöm inte att jobba lika mycket i båda varven.
  
1 A. Börja testa med detta intervall. 
½ varv i skritt1 varv i trav 2 varv i galopp - gör sedan likadant i andra varvet. Rid intervallen totalt fyra gånger i varje varv.
  
1 B. Om hästen gör intervallen lätt – öka till detta intervall.
½ varv skritt2 varv trav 4 varv i galopp
Skritta av hästen ordentligt efter övningen.
  
2. Intervall vid uteritt 
Powerwalk 10 minuter 
Vanlig skritt 5 minuter Intervall fyra gånger.
  
Trav 15 minuter Skritt 5 minuterIntervall fyra gånger.
  
Galopp 5 minuterSkritt 2 minuterIntervall fem gånger.
Skritta av hästen ordentligt efter övningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar